گروه تحلیل و ترجمه شرکت اطلاعرسانی و آموزش بورس - CNBC در این رابطه نوشت:
میانگین صنعتی داوجونز که با نام «داو ۳۰» نیز شناخته میشود، 30 شرکت بزرگ سهامی عام صنعتی را در ایالات متحده در بر میگیرد. این شرکتها از زمان حضور جمهوریخواهان در کاخ سفید، قدرت سرمایهپذیری خود را تا حد زیادی از دست دادهاند. هر زمان سیگنال یا خبری در خصوص کاهش احتمال وضع گسترده تعرفههای گمرکی آمریکا علیه دیگر کشورها به گوش میرسد، شاخص سهام داوجونز افزایش مییابد و بالعکس، زمانی که مقامات کاخ سفید با قاطعیت، بر سختگیریهای تعرفهای و جنگ تجاری با دیگر کشورها تاکید میکنند، این شاخص قرمز میشود!
با ادامه فشارهای فروش که هفته گذشته وال استریت را تحت تاثیر قرار داد، شاخص سهام داوجونز روز دوشنبه (19 اسفند) کاهش یافت. این روند زمانی جدیتر شد که ترامپ وقوع رکود اقتصادی در آمریکا (و حتی وقوع تورم) را با توجه به اقدامات متقابل بازیگران بینالمللی در عرصه جنگ تجاری با ایالات متحده رد نکرد. اکنون دیگر از وعدههای ترامپ مبنی بر عدم وقوع تورم یا رکود اقتصادی در آمریکا خبری نیست! همین مسئله، قدرت سرمایهگذاری سهامداران خرد را به طورمشخص کاهش داده و آنها را وادار به خروج موقت از بازار سهام کرده است.
اساسا ترامپ هرگز در صدد ارائه سیگنالهایی در خصوص کنترلپذیر بودن جنگ اقتصادی و متعلقات قطعی آن یعنی تورم یا رکود در کشورش نیست. همانگونه که تاکید شد، بخش مهمی از نگرانی این است که عوارض ناشی از جنگ تجاری کنترل نشدهای که ترامپ از آن تحت عنوان اقدامات دردناک اما موثر یاد میکند، میتواند قیمتها را بالا ببرد و در نتیجه کاهش نرخها را برای فدرال رزرو دشوارتر کند. ترامپ در مصاحبهای که یکشنبه پخش شد، در پاسخ به سوالی در فاکسنیوز درباره احتمال رکود اقتصادی گفت که اقتصاد در حال گذراندن «دوره گذار» است!
استفاده از این کلمه، نشان دهنده تسلط یک "روند" بر اقتصاد آمریکاست. یعنی قرار نیست تکلیف فرجام جنگ اقتصادی آمریکا و دیگر بازیگران بینالمللی به سادگی و به زودی مشخص شود. در این معادله، رخدادهای غیرقابل پیشبینی و متنوعی وجود دارد که هر یک میتواند منتج به اقبال زیاد یا عدم اقبال مطلق سرمایهگذاران به سهام متعلق به داوجونز منتج شود. اظهارات ترامپ خود گویای همه چیز است:
"ما در تنگنای یک اصلاحات بنیادین (در عرصه اقتصادی) هستیم. من میگوییم این اصلاحات ریلگذاری شده و قطعیت دارد"
تحلیلگران آمریکایی میگویند این اظهارات، منجر به افزایش نگرانی سرمایهگذاران و شرکتهای صنعتی در خصوص آینده مناقشات اقتصادی در ایالات متحده شده است. هفته گذشته نیز شاخص سهام داوجونز 2.4 درصد سقوط کرد تا هفتههای سخت برای شرکتهای صنعتی کماکان ادامه داشته باشد. این تلاطم میتواند در این هفته ادامه پیدا کند و حجم زیادی از دادههای اقتصادی به لیست رویدادهای بالقوه در حال حرکت بازار اضافه شود. دادههایی که حداقل طی هفتههای اخیر، در راستای تقویت سهام شرکتهای صنعتی بزرگ در آمریکا نبوده است!