توسط شرکت اطلاعرسانی و آموزش بورس صورت گرفت:
معرفی فرصتهای «مشهد اینوکس-فاینکس» برای سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی
در نشست خبری نمایشگاه بینالمللی «مشهد اینوکس - فاینکس» فرصتهای متنوع برگزاری این نمایشگاه برای فعالان اقتصادی تشریح و بر این نکته تاکید شد که برگزاری این نمایشگاه در مشهد میتواند بستری برای معرفی ظرفیتهای اقتصادی در شرق کشور باشد و همچنین پیوند مؤثری بین فرصتهای سرمایهگذاری در مناطق مختلف کشور با بازار سرمایه برقرار کند. قرار است نمایشگاه مشهد اینوکس از ۳۱ اردیبهشت تا ۳ خرداد در مشهد برگزار شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت اطلاعرسانی و آموزش بورس به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، در نشست خبری نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه، خصوصیسازی و فرصتهای سرمایهگذاری، با اشاره به ظرفیتهای این استان در میزبانی رویدادهای ملی و منطقهای، بر اهمیت برگزاری این نمایشگاه در مشهد مقدس تأکید کرد.
مظفری با بیان اینکه خراسان رضوی بهواسطه موقعیت جغرافیایی ویژه خود، توانایی ایفای نقش منطقهای مؤثر در اقتصاد ایران را دارد، گفت: «اگر برنامهریزی مناسبی انجام شود، این استان میتواند سهم قابلتوجهی در اقتصاد ملی ایفا کند و بخشی از بار توسعه کشور را به دوش بکشد.»
استاندار خراسان رضوی با اشاره به سیاستهای دولت در واگذاری اختیارات بیشتر به استانها بهویژه در مناطق مرزی، توضیح داد: «این نمایشگاه پیشرو میتواند زمینهساز احیای ظرفیتهای مناطق و بهرهبرداری از فرصتهای توسعهای در استانها باشد.»
مظفری با بیان اینکه زیرساختهای استان برای برگزاری رویدادهای بینالمللی آماده است، به برگزاری موفق اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو اکو در مشهد اشاره کرد و گفت: «باور ما این است که اگر قرار است اتفاق بزرگی در استان رخ دهد، باید با نگاهی استراتژیک و بهرهگیری از زمان و امکانات، به بهترین نحو آن را اجرایی کنیم.»
او نمایشگاه بورس، بانک، بیمه و خصوصیسازی را یکی از رویدادهای مهم اقتصادی کشور در سال جاری دانست و افزود: «با توجه به اهمیت سرمایهگذاری در تولید، این نمایشگاه میتواند نقش مهمی در ایجاد ارتباط مؤثر میان فرصتهای سرمایهگذاری و نهادهای بازار مالی ایفا کند.»
مظفری در پایان ابراز امیدواری کرد؛ با همراهی همه نهادهای مسئول، مشهد میزبان شایستهای برای این رویداد ملی باشد و بتوان از این فرصت برای توسعه استان و کشور بهرهبرداری کرد.
«فاینکس» وارد فاز تمرکززدایی شد
در ادامه این نشست حسن محمدی، مدیرعامل شرکت اطلاعرسانی و آموزش بورس، با اشاره به سیاست تمرکززدایی از تهران، مشهد را گام نخست در این مسیر اعلام کرد.
محمدی با بیان اینکه شرکت اطلاعرسانی و آموزش بورس با برند فاینکس تاکنون ۱۴ دوره نمایشگاه تخصصی مالی در کشور برگزار کرده، گفت: «بر اساس تأکیدات ریاست جمهوری مبنی بر برگزاری نمایشگاهها در استانها، برنامهریزی ما برای سال ۱۴۰۴ گسترش فعالیتها در سراسر کشور است و مشهد بهعنوان آغاز این راه انتخاب شد.»
او افزود: «نمایشگاه مشهد نه نقطه پایان، بلکه آغاز راه است و ما در آینده نزدیک با شیوههای متنوعتری در سایر استانها نیز حضور خواهیم داشت. کارگاههای تخصصی، نشستهای آموزشی و معرفی روشهای نوین تأمین مالی بخشی از برنامههای ما در این مسیر است.»
مدیرعامل شرکت اطلاعرسانی و آموزش بورس با تأکید بر رسالت فرهنگی و آموزشی این نهاد، گفت: «شرکتهای تأمین سرمایه و فعالان اقتصادی علاقهمندند با مشتریان جدید در استانها ارتباط برقرار کنند و ما بهعنوان تسهیلگر، این بستر را فراهم میکنیم.»
محمدی همچنین به نقش مؤثر خراسان رضوی و همراهی مسئولان استان در برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: «همکاری استاندار خراسان رضوی، برای ما بسیار ارزشمند و تسهیلکننده بوده است. همچنین همزمانی آغاز نمایشگاه با سالروز شهادت شهدای خدمت، بُعد معنوی و فرهنگی این رویداد را پررنگتر میکند.»
او بر لزوم استفاده از ظرفیتهای استانی در توسعه بازار سرمایه تأکید و ابراز امیدواری کرد نمایشگاه مشهد سرآغازی برای تحولی مثبت در جهت گسترش فرهنگ سرمایهگذاری و تأمین مالی نوین باشد.
آمادگی شرکت نمایشگاههای بینالمللی مشهد
همچنین ناصر توکلیانفرد، رئیس شرکت نمایشگاههای بینالمللی مشهد، در این جلسه، ضمن قدردانی از همکاری همه دستگاهها، بر آمادگی کامل این مجموعه برای میزبانی از رویدادهای ملی تأکید کرد.
توکلیانفرد با اشاره به ظرفیتهای نمایشگاه بینالمللی مشهد گفت: «ما در طول سال میزبان بیش از ۶۰ نمایشگاه تخصصی هستیم و تجربه اجرایی قابلتوجهی در میزبانی رویدادهای ملی و بینالمللی داریم. این نمایشگاه نیز در ادامه همین مسیر، اتفاقی مهم برای حوزه اقتصادی کشور است.»
او با بیان اینکه زیرساختها و خدمات نمایشگاهی برای حضور فعالان بازار سرمایه و بخشهای مختلف اقتصادی مهیا شده، افزود: «تمام تلاش ما این است که محیطی مناسب و حرفهای برای شرکتها، نهادهای مالی، سرمایهگذاران و بازدیدکنندگان فراهم کنیم تا بتوانند تعامل مؤثری داشته باشند.»
رئیس نمایشگاه بینالمللی مشهد، موقعیت جغرافیایی مشهد و دسترسی گسترده به این شهر را مزیت مهمی در برگزاری این رویداد دانست و گفت: «این نمایشگاه فرصتی برای معرفی ظرفیتهای اقتصادی منطقه و ایجاد ارتباط بین سرمایهگذاران و فرصتهای اقتصادی فراهم میکند.»
توکلیانفرد در پایان ضمن قدردانی از حمایتهای استاندار خراسان رضوی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان بورس و شرکت اطلاعرسانی و آموزش بورس، ابراز امیدواری کرد برگزاری این نمایشگاه سرآغاز تحولی جدید در مسیر توسعه فعالیتهای مالی در منطقه و کشور باشد.
فرصت های نمایشگاه مشهد اینوکس برای دیپلماسی اقتصادی
در ادامه این نشست، آرام رشیدی رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی توضیح داد: این نمایشگاه میتواند به عنوان بستری برای معرفی موقعیتها در حوزههای بانک بیمه و خصوصیسازی باشد.
به گفته او، این رویداد برای ترویج سیاستهای خصوصی سازی، جذب سرمایهگذاریهای خارجی و توسعه فناوریهای مالی امکان خوبی دارد. این نمایشگاه همچنین میتواند به تقویت دیپلماسی اقتصادی کشورمان موثر باشد.
رشیدی ابراز امیدواری کرد برگزاری این نمایشگاه دستاوردهای خوبی برای اقتصاد ایران به همراه داشته باشد.
نقطه عطف مشهد اینوکس
در پایان علی میرزاخانی، رئیس کمیته محتوایی رویداد مشهد اینوکس-فاینکس، در این نشست خبری گفت:« نمایشگاه پیشرو ۳ دغدغه مهم توسعه ملی، توسعه بازار سرمایه منطقه خراسان و ایجاد پیوند اقتصادی میان استان خراسان رضوی با سواحل مکران از جنوب و کشورهای آسیای میانه از شمال را به هم متصل میکند.»
او با تأکید بر اهمیت راهبردی خراسان رضوی افزود: «این منطقه دارای منابع فراوانی است، اما بهدلیل نبود مسیرهای دقیق و شفاف برای هدایت سرمایهها، گاهی شاهد فعالیتهایی در حوزه اقتصاد بودهایم که آسیبزا و پرریسک بودهاند. این نمایشگاه میتواند نقطه عطفی برای اصلاح این مسیر و معرفی فرصتهای مطمئن سرمایهگذاری باشد.»
میرزاخانی با اشاره به ضرورت تمرکززدایی از فعالیتهای اقتصادی و نمایشگاهی گفت: «گسترش این رویدادها به خارج از تهران، از جمله به مشهد، میتواند نقش بسزایی در توسعه بازار سرمایه ایفا کند.»
رئیس کمیته محتوایی مشهد اینوکس تاکید کرد: «یکی از چالشهای مهم بازار سرمایه در سالهای اخیر، فاصله گرفتن آن از تحلیلهای کلان اقتصادی بوده است. تجربه سال ۱۳۹۹ و پیامدهای آن نشان داد که بدون تحلیلهای درست، بازار سهام دچار نوسانات شدید خواهد شد.»
او افزود: «در سالهای اخیر، همافزایی میان اقتصاددانان و تحلیلگران بازار آغاز شده و این روند میتواند به بهبود عملکرد بازار سرمایه منجر شود. همچنین امیدواریم در سایه ثبات اقتصادی و پیشرفت مذاکرات، متغیرهای غیراقتصادی نیز به نفع بازار کنترل شوند.»